Stap voor stap en in zijn of haar eigen ritme bereiden de kleuterjuffen en -meesters je kapoen drie jaar lang voor op het leven, het samenleven en op de goede start in het lager onderwijs. Hoe doen ze dat ?

- Ze oefenen eenvoudige schrijfbewegingen

- Ze laten de kinderen nadenken over problemenen zoeken naar oplossingen

- Ze oefenen de concentratie en trainen het geheugen

- Ze leren hen taakjes afwerken en het potlood juist vasthouden

- Ze spelen met rijm en klanken

- Ze wijzen op logische verbanden

- Ze moedigen kinderen aan om te praten voor de klas en zelfstandige activiteiten te ontwikkelen

- Ze vergroten de woordenschat en maken hen vertrouwd met begrippen als 'minder' en 'minst' en 'drijven' en 'zinken' enz.

Knippen, plakken, schilderen, tekenen,

zwierig dansen met fatsoen?

Dat en duizend andere dingen is wat we in ons klasje doen!

Dag school, daar ben ik weer!

Ik kom nu in de derde kleuterklas deze keer.

Fijn hoor, met  z'n allen weer in de klas!

We zullen ons niet vervelen want we kunnen veel dingen leren tijdens het spelen.

Straks staat er een nieuwe wereld voor je klaar in het langverwachte eerste leerjaar!