Naschoolse sport op dinsdag: TENNIS

Samen met trainer John leren de kinderen tijdens de naschoolse sport heel wat techniek!

Naschoolse Sport: Circustechniek

Circus een naschoolse Sport? .....
Jazeker, acrobatie, bewegingsspelletjes en veel meer. Nico en Sara van Hangende piste van Pistagoras maakten er een zeer leuke, sportieve woensdagnamiddag van tijdens de naschoolse sport op GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Basisschool de sportplaneet
Voor herhaling vatbaar, want zoals bij sporten geldt ook in acrobatie 'oefening baart kunst!'
‪#‎weGOforSport‬.

Naschoolse sport: DANS

In samenwerking met Dansgroep Adagio Veurne organiseerde Basisschool de sportplaneet een dansnamiddag op woensdag. Lesgeefster Charlotte leerde de kinderen heel wat danspasjes aan, die ze op het einde van de sessie samenbrachten in een mooi eindproject!
‪#‎weGoForSport‬

Naschoolse sport: VOLLEYBAL

In samenwerking met VT Enjoy Koksijde organiseerde de Sportplaneet een initiatie volleybal. Zo'n 30 kinderen van de eerste graad tot de tweede graad tekenden present op deze toffe initiatie. Twee trainers leerden de kinderen enkele basistechnieken aan.

Naschoolse sport op woensdag: SCHAKEN

Ook "denksporten" komen aan bod in Basisschool de sportplaneet . Vorig jaar reeds werd een eerste initiatie schaken georganiseerd op woensdagnamiddag, dit schooljaar werkten we verder en leerden nieuwe schakers de basiskneepjes aan. 34 enthousiaste

Naschoolse sport op woensdag: TAFELTENNIS

In samenwerking met de tafeltennisclub van Oostduinkerke was er een initiatie Tafeltennis op woensdagnamiddag. De balletjes vlogen alle kanten uit, maar het werd snel duidelijk dat nieuwe JM Saives geboren werden!

Naschoolse sport op: PAARDRIJDEN

Omdat paardrijden op Basisschool de sportplaneet moeilijk haalbaar is, trokken we vandaag, in de naschoolse sport op woensdag, richting Bloso de Rhille in Woumen. De kinderen kregen er initiatie paardrijden van vier gediplomeerde trainers.
Na de verzorging/gewenning aan de dieren, trokken de pony's/paarden met hun ruiter richting de rijpiste. Geholpen door het goede weer, maakten de kinderen al vlug een aangenaam ritje De 40 leerlingen genoten ten volle van de beginselen van deze ruitersport en konden tevreden de terugrit naar school maken!
Via deze weg willen we de ouders die meeholpen in het vervoer een 'DIKKE MERCI' geven namens de kinderen!
‪#‎weGOforSport‬

Naschoolse sport op woensdag: SKEELEREN

Tijdens de tweede naschoolse sport Basisschool de sportplaneet op woensdag trokken de kinderen hun skeelers aan. Onder leiding van de gediplomeerde trainer en bekende Veurnenaar Julien Ryckeboer, kregen de kinderen de kneepjes van het rijden op wieljes onder de knie. Sommigen deden dit met vallen en opstaan, maar de 'skeeler-skills' zaten er na anderhalf uur oefenen in!

Naschoolse sport op woensdag: ATLETIEK

De eerste woensdag namiddag sportactiviteit ging vandaag door op GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Basisschool de sportplaneet
De leerlingen werkten samen met de trainster Harmke van atletiekclub Diksmuide aan hun conditie, speelden diverse spelletjes en leerden de beginselen van het speerwerpen.
32 leerlingen waren op de afspraak en vonden het zeer leuk!
De volgende sporten op woensdag zijn skeeleren, frisbee en paardrijden!