GO! Basisschool de Sportplaneet legt de focus op beweging en een gezonde levensstijl. Elke dag een stuk fruit is geen holle slogan maar een feit op de school. We mikken op een sterke ouderparticipatie, zo bijvoorbeeld met behulp van “fruitmama’s” wordt er elke ochtend een stuk fruit voor alle leerlingen klaargemaakt, ontvangen we de ouders elke eerste maandagochtend van de maand op koffie, is er een klusjesdag, ... Uiteraard is er ook in de lessen ruime aandacht om de gezonde levensstijl te integreren en er een levenshouding van te maken. De school bevindt zich op een zeer groene campus, waardoor heel wat sportactiviteiten buiten plaats vinden, alsook het werken in de moestuin uiteraard.
Er wordt 3u lichamelijke opvoeding gegeven in plaats van 2u en er is naschoolse sport voor wie dat wil op maandag, dinsdag en donderdag, telkens van 16u tot 17u. Op woensdagnamiddag is er 10 à 15 keer per schooljaar een sportactiviteit waarbij een bepaalde sport in de kijker staat, dit telkens van 13u tot 15u. De sportgangmaker begeleidt zelf gedeeltelijk de naschoolse sport en onderhoudt de contacten met de sportclubs die de activiteiten op school komen geven. Ook de leerlingen uit de centrumschool kunnen makkelijk aansluiten bij de naschoolse sportactiviteiten. Er is tweewekelijks kleuterturnen op woensdagnamiddag van 13.30u tot 15u, gegeven door een heel bewegingsgezinde  kleuterjuf.
Dit alles neemt natuurlijk niet weg dat ook op onze school keihard wordt gewerkt om in alle vakken en vakdomeinen de leerplandoelen te bereiken en aan de eindtermen te werken. Het verschil is dat onze leerlingen dankzij onze schoolvisie met een frisse geest de lessen kunnen aanvatten en goed beëindigen!